søndag den 28. december 2014

Funland - en virtuel forlystelsespark til engelsktimerne

Funland er et sjovt online-tivoli, hvor man kan træne engelsk (og en række andre fremmedsprog) i parkens fire forskellige forlystelser. I Funland gælder det om at slå ørerne ud og om at læse, så du kan løse opgaverne og måske vinde alle præmierne.

Sådan kommer du i gang med Funland:

For at komme ind i tivoliet skal du begynde med at vælge hvilket sprog du vil træne. Vælg "English".

Det næste du skal gøre er at oprette en brugerprofil. Du skal ikke oplyse en email-adresse og behøver heller ikke at opgive dit rigtige navn. Du skal bare skrive et brugernavn og vælge et bruger-ikon og derefter trykke på "Confirm". Brugerprofilen og dine resultater gemmes nu automatisk på den computer du sidder ved, så du kan afbryde spillet og senere fortsætte hvor du slap.
Fra spillets forside kan du trykke på "Stats" for at se hvor langt du er nået ved de forskellige forlystelser. Det er også fra spillets forside at du vælger imellem de fire forlystelser ved at klikke på de blå pile.

Sådan bruger du forlystelserne i Funland:

The Hook Game
I dette spil skal du først læse teksten i det hvide felt og derefter bruge fiskestangen til at fange billedet, der passer til teksten. Når du har fanget et billede skal du forsigtigt løfte billedet hen på den blinkende "brevsprække"i venstre side. Hvis billedet bliver "slugt" af brevsprækken har du valgt rigtigt og kan fortsætte. Har du valgt et forkert billede ryger det af krogen, og så må du prøve igen.










The Clown Splash Game
I dette spil gælder det om at få smidt en klovn i vandet. Det gør du ved at skyde ord med en slangebøsse. Læs teksten i det hvide felt og brug musen. Klik på den lysebrune kugle, hold venstre museknap nede og styr det hvide sigtekorn hen på det ord, der passer til teksten. Slip museknappen. Jo flere rigtige ord du rammer, jo hurtigere vil klovnen ryge i baljen.



The Balloon Burst Game
I dette spil skal du først lytte til stemmen, som læser et spørgsmål og lige derefter giver dig en vigtig oplysning, som du skal bruge til at besvare spørgsmålet med. På nederste række ses fem billeder med en farvet ring omkring. Et af billederne er svaret på spørgsmålet. Du skal nu tage fat i vandslangen med musen, holde venstre museknap nede og føre vandstrålen hen på klovnen, der har samme farve som ringen om billedet har. Hold vandstrålen så den rammer klovnens mund og få vandballonen på klovnens hoved til at sprænge.


The Big Wheel Game
I dette spil drejer fire ord rundt på et pariserhjul. Du skal læse sætningen i det hvide felt og gætte hvilket af de fire ord, der mangler på den tomme plads i sætningen. Brug den røde stopknap og få det rigtige ord til at lande i det trekantede felt inden hjulet stopper med at dreje. Jo bedre du klarer dig jo flere ord kommer der på hjulet, jo hurtigere drejer det rundt og jo mindre bliver det trekantede felt.





For at gøre det hele endnu sjovere er der selvfølgelig også præmier på spil i Funland. Jo flere levels du klarer i hver forlystelse jo hurtigere samler du point nok til at få en præmie. Fra forsiden kan du altid trykke på de blå pile og vælge "Prizes" for at se din præmiehylde. (På billedet herover kan man f.eks. se at jeg har vundet en bil og to cykler).

Er du en haj vinder du alle præmierne, men sværhedsgraden stiger selvfølgelig for hvert level. Derfor kan det være en god idé at tage en makker med så I kan hjælpe hinanden.
God fornøjelse!

Besøg Funland her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar